Peruskurssit

Uudet karatekat aloittavat aina harjoittelun alkeiskurssilla joko alkusyksystä tai vuoden alusta. Harjoituksissa opitaan kärsivällisyyttä, dojo-etikettiä, valmentajan ja harjoituskumppaneiden kunnioittamista sekä kaikkea mikä liittyy karaten harrastamiseen. Harjoitusasuksi riittävät verkkarit ja T-paita. Peruskurssin aikana tai sen jälkeen voit hankkia karategin eli karatepuvun; seura organisoi tarvittaessa yhteistilauksen.

Seisonta-asentoja on opittavaksi asti samoin kuin liikeratoja, joita käyttämällä on sujuvinta – ja nopeinta – liikkua. Erilaisten torjuntojen, lyöntien ja potkujen opettelu sekä ensimmäisen katan harjoittelu täyttävät alkeiskurssin puolen vuoden harjoitustunnit. Ja sitten edessä on vyökoe!

Vyöjärjestelmä tarjoaa harrastajalle keinon edetä johdonmukaisesti karaten polulla ja arvioida omaa edistymistään. Vyökoetta edeltää koevyökoe, joka järjestetään muutamaa viikkoa ennen varsinaista koetta. Kuten ajatella saattaa, jokaisella on saatesanoina aina jokin tai joitakin tekniikan kohtia, joita pitää parantaa. Vyökokeet pitää seuran Dan-kollegio, jossa on neljä mustavöistä karatekaa. He osaavat arvioida kokelaiden tason ja antaa rakentavaa palautetta.

Elämänsä ensimmäisessä vyökokeessa aloittelija voi saada keltaisen vyön; juniorit juniorivyön ja vanhemmat ns. kokokeltaisen. Tällä tavalla edeten säännöllisesti harjoituksissa käyvä karateka voi saavuttaa uuden vyöarvon keväisin tai vuoden loppupuolella. Toki uusien vyöarvojen saaminen harvenee sitä mukaa kuin vyön väri tummuu. Uuden vyöarvon saavuttaminen edellyttää riittävää harjoittelumäärää, tekniikoiden hallintaa sekä lajinmukaista asennoitumista.